Спомагателно оборудване

Спомагателно оборудване

Спомагателното оборудване е неразделна част от процеса на транспортиране на зърното на всеки елеваторен комплекс. Асортиментът от спомагателно оборудване за зърнохранилища включва: самосвални ями, гравитационно оборудване, вентилатори, задвижки, клапанни клапи, демпфери на потока. Собственото производство ни позволява да произвеждаме оборудване с характеристики, които съответстват на нуждите на товарите и капацитета на всеки отделен елеватор. Универсалността на елементите ви позволява бързо да извършвате поддръжка на работещите части.

Яма за пълнене

Ямата за пълнене (бункер за съхранение) е предназначена за натрупване и последващо движение на зърнен материал чрез гравитация или конвейер в товарния елеватор.

Предлагаме метална конструкция от набор от заварени ъгли, което позволява по-удобен транспорт и по-бързо сглобяване на място.

Обемът на зърното, подаван в бункера, се регулира от затвор. Когато затворът е в затворено положение, входната яма се използва като бункер за временно съхранение на зърно.

Гравитационно оборудване

Движението на зърното под действието на собственото си тегло в посока отгоре надолу се извършва с помощта на гравитационни устройства. Произвеждаме стоманени тръби с кръгло или квадратно сечение, а за линии с висока производителност – правоъгълно сечение.

Диверторни клапани и амортисьори за зърнен поток

Ние произвеждаме отклонителни клапани с различен дизайн. Клапаните могат да бъдат: еднопосочни, двупосочни и трипътни клапани, различен ъгъл на наклон, кръгло и квадратно сечение. Основните възли на клапанните клапи са заварено тяло от стоманена ламарина, клапан и клапан.

Дизайнът е оборудван с електрическо задвижване (червячен мотор). Ние също произвеждаме три вида амортисьор за зърнен поток: вертикален, регулируем и ексцентричен, за да сведем до минимум повредата на продукта.

Квадратен двоен вход
Квадратен единичен вход
Квадратен симетричен вход
Кръгъл двоен вход
Кръгъл единичен вход
Кръгъл симетричен вход
Вертикален демпфер на потока
Регулируем демпфер на потока
Ексцентричен демпфер на потока
Трипосочен кръстосан клапан
Двупосочен кръстосан клапан
Еднопосочен кръстосан клапан
Квадратно коляно
Преминаване от квадрат към квадрат
Преминаване от квадрат към кръг
Преминаване от кръг към кръг
Кръгъл заварен фланец

Вентили за затваряне

Вентилите за затваряне се използват за контролирано освобождаване на зърно или неговите преработени продукти от контейнери и бункери. Задвижващите клапани се предлагат с ръчно задвижване, с електрическо задвижване, адаптери.

Ръчен вентил
Eлектрически вентил