Разпръсквач на органични торове

РАЗПРЪСКВАЧ НА ОРГАНИЧНИ ТОРОВЕ „БИОЛОГИЧЕН КАМИОН“

Разпръсквач на органични торове – нова универсална техника за теглене, разработена от собственото дизайнерско бюро на VAB LTD.

Този тип техника ще може да решава няколко задачи едновременно за селското домакинство: прилагането на органични торове за подготовката на почвата за сеитба и транспортирането на различни селскостопански продукти (силаж, сено, зърнени култури, цвекло). Предназначен е за разпръскване на твърд тор, компост и торф на ширина от 13 до 17 m.

 

Тип: ремарке за органичен тор, универсално, триосно.

Габаритни размери: височина – 3,66 м, ширина – 2,70 м, дължина – 13,17 м.

Габаритни размери на каросерията: обем – 30,8 м3, височина – 1,40 м, ширина – 2,20 м, дължина – 10,00 м.

Собствено тегло: тегло на ремаркето без товар – 14 тона (+/- 400 кг).

Допустимо тегло на товара: товароносимост – до 32 000 кг.

 

Универсалните ремаркета имат висок товароподемност и капацитет на корпуса, маневреност, лесен достъп до експлоатирани възли, гаранционно обслужване и европейско качество.

Конструктивните характеристики позволяват използването на ремаркето при трудни метеорологични и пътни условия през всички земеделски сезони.

Големият обем на каросерията, както и възможността за инсталиране на допълнителни странични капаци на ремаркето позволяват значително да се спестят средствата за логистика на торове и други селскостопански продукти. Броят и разположението на ребрата за твърдост върху тялото, както и качеството на заваръчните работи, позволяват използването на ремаркето при големи натоварвания, без да се компрометира ресурса.

Когато сглобяваме най-важните елементи на ремаркето, ние използваме само водещите световни производители, които са се препоръчали като лидери в своите индустрии:

  • Хидравлични системи: Франция
  • Спирачна система: Световен лидер в спирачните системи.

За производството на възли и силно натоварени елементи се използва устойчива на износване стомана от тип Hardox 450, Domex 450 (Strenx 700 S), останалите елементи – 09G2S, което увеличава експлоатационния живот на техниката:

  • Корпус: страни: Strenx 700 S стомана – силно ударен вискозитет, устойчивост на пукнатини;
  • Корпус: дъно: стомана Hardox 450 – устойчивост на износване, повишена устойчивост на удар;
  • Рамка: 300 * 100 * 8, тръба 09G2S;
  • Шаси: TVZ.

 

На универсалните ремаркета е монтирана заварена рамка:

  • Надлъжни траверси – правоъгълна тръба, габаритни размери 100 × 300 мм;
  • Напречни траверси – правоъгълна тръба, 09G2S;
    Опорни елементи – горещо валцуван U профил 09G2S.
 

Шаси. Осите се притискат с реактивно сцепление, правоъгълната тръбна греда, първата и последната ос – тласкачи. Барабанни спирачки с пневматично или хидравлично задвижване.

Еднородността на приложението на органични торове се постига благодарение на италианските вертикални разпръсквачи BERMA, с дебелина 15 мм (единствените на пазара за дистрибутори). Тази дебелина увеличава ресурса им с 33%, производственият материал: HARDOX 400. Максималната широчина на разпръскване на твърд тор – 17 m. Дебит – от 10 до 78 т / ха.

Системата за бягаща пътека предлага способността да издържи натоварване до 40 000 Nm, докато премества суровини (тор, силаж, сено) в задната част на ремаркето.

Транспортьорът е оборудван с хидравлично спирачно устройство, система за заден ход, 2 горещо щамповани свързващи вериги с диаметър 20 mm, чистачки със сечение 80 × 45 mm, хидравлично задвижване като трактор. Подвижната структура на веригата и чистачките ви позволява бързо да разглобявате и подменяте съставните части.

Плъзгаща се задна стена с вертикални релси, повдигането се извършва с помощта на два лостови механизма и два хидравлични цилиндъра.

Простият компютър за управление ви позволява лесно да стартирате техниката в експлоатация дори по време на работа.

Необходима мощност на трактора: 310-340 к.с.