Сепаратори

Сепаратори

Сепараторът е предназначен за почистване на зърнени култури от големи, малки и леки примеси на механизирани потоци, елеватори и други съоръжения за преработка на зърно.

 

Сепарирането на зърното е една от най-важните операции в процесите на отглеждане, съхранение и преработка на зърнени култури. Степента на почистване на зърнените култури влияе върху реколтата. Степента на отделяне на зърнените култури след прибиране на реколтата определя стабилността на качеството на зърнените култури по време на съхранението. Почистването на зърнени култури във фабриките за брашно и зърнени култури определя качеството на готовата продукция. Изборът на метод за разделяне зависи от основните признаци на разликите между частиците на компонентите, които трябва да се разделят. Във всеки случай обаче всяка зърнена култура трябва да се почиства във въздухозащитен сепаратор, състоящ се от въздушни и ситови сепаратори.

 

VAB LTD доставя оборудване за гамата сепаратори за зърно с производителност между 25 и 300 t / h, за почистване на зърнени култури от големи, малки и леки примеси.